keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Päivä Melbournessa

En oo edennyt näiden reissutarinoiden kanssa koska seuraavaks on vuorossa Melbourne ja mulla on vain kaameita (toki jälkeenpäin hauskoja) muistoja sieltä.

Menin siis yöbussilla Adelaidesta Melbourneen (10 h ja about 60 e) ja matka meni ihan rattoisasti. Oli aika täys bussi ja mun viereen tuli joku nuori tyttö istuun ja vähän ahdisti mutta kun vedin unimaskin naamalle niin sammuin aika helposti. Kuski oli todella outo, ajoi kuulemma ekaa kertaa... Kertoi tarinoita esim Melbournesta kun sinne saavuttiin eikä siinä mitään mut kun se nauroi omille vitseilleen jotka ei ollut edes hauskoja niin voi sitä myötähäpeää...

Oltiin melkein tunti aikataulua edellä kun perille päästiin eli kello oli kuus, nice! Aseman vessassa vaihdoin vaatteet ja yritin tehdä jotain ulkonäölleni mutta päädyin vaan vetään olkihatun päähän... Jätin laukut säilytykseen ja päiväbudjetti 15 dollaria ylittyi jo siinä kun se maksoi 16 dollaria... Lähin ulos ja mitä näinkään, harmaa taivas, vähän viilee ja meitsi tietty sortseissa ja t-paidassa. Käppäilin jonnekin puistoon ja siinä istuin ja ehkä torkuin ja katsoin kun muut juoksivat aamulenkkejään tai vetivät kuntopiirejään.


Oivalsin sit että hei kantsisko mennä esimerkiks johonkin kahvilaan niin ei tarvis palella ulkona. Lähdin siis etsimään kahvilaa, ostin kaakaon ja istuin tekeen sudokua, kello siis vajaa yhdeksän tässä vaiheessa. Sit kun kello alkoi lähestyä kymmentä niin ajattelin hypätä ilmaisen kiertoajelun kyytiin joka starttas niihin aikoihin. En kuitenkaan löytäny pysäkkiä tai tienny tarkemmin aikatauluista joten kävelinkin suoaan Melbourne Museumiin ja viihdyin siellä ehkä parisen tuntia.
Museon edestä lähti sitten taas se kiertoajelu ja ajattelin että sellaset 1,5 tunnin päikkärit pehmeillä penkeillä bussissa ois just hyvä tähän väliin... Ja kun bussi vihdoin tuli niin sehän oli ihan täys joten ensin sain seistä reilut puoli tuntia ja sitten saatoin torkkua vierustoveriin nojaten... Hieno kiertoajelu.

Iltapäivällä pyörin vähän kaupoilla ja kävin syömässä ja lopulta menin nöyränä noin viis tuntia ennen bussin lähtöä asemalle... Siellä asemalla oli muuten tosi kiva matkailuinfo jossa kävin vähän surffailemassa ja huomasin et sieltä ois voinu vuokrata lepohuoneen! Jos oisin tienny siitä aamulla niin olisin ehkä mennyt sinne muutamaks tunniks torkkuun, maksoi muistaakseni noin 5 euroa tunnilta.

Bussia odotellessa tapasin pari suomalaista tyttöö mutta ne lähtikin jo aikasemmalla bussilla Sydneyyn joten ei pitkään ehditty rupatella. Siistii kuitenkin!

Ja sitten vihdoin klo 20 lähti bussi Sydneyyn ja sai taas nukkua. Tai ainakin yrittää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti